Nastavlja se projekat modernizacije cesta u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

31. 07. 2019.

Nastavlja se projekat modernizacije cesta u Goraždu


Kao što je javnosti poznato ovih dana na području Goražda realizuju se značajni radovi na modernizaciji cesta koji imaju za cilj ljepši izgled grada i naše lokalne zajednice.

Riječ je o nekoliko projekata koje realizuju Ceste FBiH.

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 4 miliona KM i to raskrsnica na cesti M20 u Vitkovićima, zatim, izgradnja trotoara na relaciji Vinarići – Baćci. Treći projekat je izgradnja šetališta, odnosno, trotoara od semafora u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, odnosno, novog kružnog toka koji će biti izgrađen, do Novog Goražda. Četvrti, veoma značajan, projekat je ovaj u okviru kojeg je asfaltirana ulica Kulina Bana, odnosno, završeni su radovi na prvom dijelu projekta u okviru kojeg je asfaltirana kompletna ulica sa prvim slojem asfalta, te su urađeni trotoari.

U drugom dijelu ovog projekta to sve isto će se uraditi u ulici Sinan Paše Sijerčića i Seada Sofovića Sofe, a radovi u ovom dijelu ulice provode se ovih dana.

Ulica Sinan paše Sijerčića je zbog radova cijela izrovljena ali će po završetku radova dobiti ljepši izgled, tako i naš grad.

Realizacijom ovog projekta se rješava problem prilikom velikih kiša u pomenutim ulicama, tako da se radi trotoar, cesta i rješavanje površinske vode. To je vrlo značajan projekat jer je u samom centru grada gdje je velika frekvencija saobraćaja i pješaka.

Vrijednost radova je oko  600.000,00 KM za ovu ul. Kulina bana i  Sinan Paše Sijerčića sa dijelom ul. Seada Sofovića. Ovim projektom rješava se kompletan problem odvodnje u čitavoj dionici. Radovi su počeli prije par dana. Dignut je kompletan asfalt i dalje slijedi rješenje odvodnje, polaganje cjevovoda . Dinamika izvođenja radova teče u skladu sa planom, nema nikakvih odstupanja. Očekuje se da će ovo biti završeno do početka septembra, a a završni sloj asfalta ide na kraju.


Uskoro počinje i izgradnja kružnog toka u Goraždu a završetkom ovih radova Goražde će dobiti ljepši izgled.




Goražde PRESS

Stranice