Nastava u goraždanskim školama počinje u ponedjeljak 2.septembra - Goražde PRESS

Breaking

29. 08. 2019.

Nastava u goraždanskim školama počinje u ponedjeljak 2.septembra


Nova školska 2019/2020. Godina na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK ) Goražde počinje u ponedjeljak 2. Septembra – potvrdio je kantonalni ministar za obrazovannje, mlade, nauku , kulturu i sport Arman Bešlija.

Po njegovim riječima, u toku ljetnog  raspusta urađeno je dosta posla u smislu opremanja škola kako bi se spremno dočekao početak školske godine.

„ Okončani su projekti rekonstrukcije koje smo imali, pri kraju je postupak prijema nastavnog kadra, tako da ćemo spremno dočekati učenike. Ove godine u saradnji sa resornim federalnim ministarstvom obezbjedili smo udžbenike za sve učenike drugih razreda osnovnih škola, dok je školski pribor za sve prvačiće obezbjedila organizacija World Wision, što će im biti dodjeljeno prilikom prijema uz poseban program“ – pojasnio je Bešlija.

Dodao je da će u školske klupe sjesti ukupno 2 734 učenika u osnovnim i srednjim školama na području BPK Goražde.

„ U prve razrede osnovnih škola upisali smo 249 učenika, a u srednje škole 216.  U šest osnovnih škola nastavu će pohađati 1898 učenika dok će u tri srednje ukupno biti 836 učenika. Želimo im uspjeh u novoj školskoj godini, a na nama je da im omogućimo dobre uslove“ – kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

Naglasio je da je povodom početka nove školske godine upućen  i dopis lokalnoj zajednici vezano za radove na rekonstrukciji saobraćajnica u užem centru grada, kako bi se povelo računa o bezbjednosti učenika.



RTV BPK

Stranice