Oko 200 bajkera prošlo ulicama Goražda - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

10. 08. 2019.

Oko 200 bajkera prošlo ulicama Goražda - FOTO


Članovi goraždanskog Moto kluba ugostili su oko 200 bajkera iz zemlje i regiona koji su stigli na 11-te po redu tradicionalne susrete motociklista.

Susret motociklista iz različitih dijelova BIH, ali i regiona, počeo je okupljanjem u moto kampu na popularnom goraždanskom izletištu, a nastavio defileom gradskim ulicama u večernjim satima što je izazvalo pažnju građana.

Samir Hendo, predsjednik Moto kluba Goražde sretan je, kaže, što su uspjeli organizirati popularnu motorijadu na istom mjestu kao i prethodnih godina, iako je sve do posljednjeg trenutka bilo upitno.

"Bilo je upitno zbog radova na izgradnji obaloutvrde, ali uspjeli smo napravili to na našoj staroj lokaciji kod Moto kluba. Želimo nastaviti ovu tradiciju, dočekivati prijatelje i ubuduće jer ovo okupljanje i za njijh i za nas znači nešto dragocjeno. Utisci koje oni nose odavde su ono što govori o nama svima, da smo odlični domaćini, odličan grad, jedna pozitivna priča", kaže Hendo.

Gradom su večeras sa svojim motorima defilirali bajkeri iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Tuzle, Sarajeva i drugih krajeva BiH. Zajedno sa brojnom publikom pratit će rok koncert u kojem učestvuju Disa&Pas Matters iz Goražda i "Gnjev anđela" iz Bratunca.

"Kod nas su svi dobro došli, svi koji vole motore i dobru muziku. Jer bajkeri su kao porodica. Gdje god da su i u bilo koje vrijeme da se susretnu, sa sobom nose dobre vibracije", kaže Hedno.

Okupljanje bajkera u Goraždu tradicionalno traje tri dana.





Goražde PRESS / Klix

Stranice