U Goraždu će se održati 15. međunarodni memorijalni turnir „Alija Izetbegović“ - Goražde PRESS

Breaking

04. 09. 2019.

U Goraždu će se održati 15. međunarodni memorijalni turnir „Alija Izetbegović“


Pod pokroviteljstvom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde, a u organizaciji Saveza demobilisanih boraca Federacije BiH i Udruženja demobilisanih boraca našeg kantona, u Gradskoj dvorani „Mirsad „Hurić u Goraždu, u periodu od 20. do 22. septembra 2019.godine održat će se 15.  međunarodni memorijalni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“.

Turnir se organizuje u našem gradu po drugi put, a ove godine na turniru učešće će uzeti dvadeset ekipa. Osim sportskih  klubova iz Bosne i Hercegovine, učešće će uzeti i ekipe iz Hrvatske, Slovenije, a svoj dolazak najvila je i ekipa iz turskog grada Kayseri. Za razliku od prethodnih turnira, na ovogodišnjem turniru učešće će uzeti i dvije ženske ekipe.

S ciljem cilju najave ove veoma značajne manifestacije koja se organizuje u čast prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH, rahmetli Alije Izetbegovića, danas je u zgradi BPK-a održan sastanak kojem su prisustvovali premijerka BPK-a Aida Obuća, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, ministar za boračka pitanja BPK-a Edin Aganović, te predstavnici Saveza demobilisanih boraca Federacije BiH i Udruženja demobilisanih boraca BPK-a Goražde.

Turnir je prethodnih godina održan u Mostaru, Gradačcu, Lukavcu, Banovićima, Cazinu, Vogošći i drugim gradovima, a ove godine,  prema riječima premijerke Aide Obuće, naš grad ima tu čast da bude domaćin ove veoma značajne manifestacije.

”U sklopu obilježavanja 18. septembra, Dana Grada Goražda i BPK-a, ove godine mi smo domaćini 15. međunarodnog memorijalnog turnira „Alija Izetbegović“ i mogu reći da je to jedna čast za naš Kanton i Grad. Pripreme teku svojim tokom, ima puno posla a ovo kažem iz razloga što turnir okuplja veliki broj učesnika ”-riječi su premijerke Aide Obuće.

Kako je istaknuo ovom prilikom  predsjednik Saveza demobilisanih boraca FBiH Sabahudin Ramić, turnir se održava širom FBiH u gradovima koji iskažu interes da zajedno sa organizatorom organizuju turnir u svom gradu.

„Zvanično na turniru učešće će uzeti osam ekipa seniora, osam ekipa veterana, četiri ekipe pionira, naše djece, dvije ženske ekipe, što će ukupno biti oko 200 učesnika. Kao i do sada, očekujemo visoke zvanice na svečanom otvaranju turnira “-istaknuo je Ramić.

Kao i Vlada BPK Goražde i Grad Goražde će dati maksimalnu podršku održavanju ove manifestacije u našem gradu, kazao je nakon sastanka gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.



Vlada BPK

Stranice