Policijske aktivnosti na području BPK u danima vikenda - Goražde PRESS

Breaking

18. 12. 2017.

Policijske aktivnosti na području BPK u danima vikenda

Dana 15.12.2017.godine u 09,20 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Crkvine Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrjeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali: F.H., i M.H., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču F.H., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 15.12.2017.godine u 13,00 sati u mjestu Vitkovići u ul.Mevsuda Bajića Baje, prilikom pregleda lica Č.R., nastanjenog u Vitkovićima, istražitelji  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su kod istog pronašli 1 papirno pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Gore navedeno lice pozvano je u službene prostorije  MUP-a BPK Goražde, gdje je nad istim zavedena  kriminalističke obrade. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz  čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 16.12.2017.godine u 02,45 sati u ulici M.Tita u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice L.A., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,75 g/kg, te je isti u 03,00 sati smješten u prostoriju za zadržavanje u  Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 17.12.2017.godine u 02,30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK  Goražde uočili su u ulici Zaima Imamovića, Grad Goražde, razbijeno staklo na ugostiteljaskom objektu “Alf”. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je počinilac  D.T., (alkohol 1,26 g/kg) iz Goražda koji je prilikom razbijanja stakla zadobio povrede ruke i da je istom ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde. Gore navedeno lice priznao je da je razbio staklo na navedenom objektu, te da je prije toga u jednom   ugostiteljskom objektu  u ul. Zaima Imamovića od strane četiri lica fizički napadnuti on i njegov drug A.H., (alkohol 1,02 g/kg),  iz Goražda, kojem je takođe ukazana ljekarska pomoć. U službene prostorije MUP-a BPK Goražde pozvana su lica D.A., (alkohol 1,13 g/kg), T.A., (alkohol 0,46 g/kg), P.E.,(alkohol 0,28 g/kg) i P.I., (alkohol 0,05 g/kg), svi iz Goražda. Dalji rad na dokumentovanju događaja i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 17.12.2017.godine u  08,45 sati  dežurnoj službi policijske stanice Prača obratio se R.S., nastanjen  u Sarajevu i prijavio lica S.V., i njegovog sina S.M., da mu isti  putem telefona upućuju prijeteće poruke. Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su potrvdili navode prijave. Dalji rad na događaju i kvalifikaciji djela je u toku.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice