Veliki nanosi vode stvorili potpunu blokadu puta u Mjesnoj zajednici Orahovice - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

04. 07. 2018.

Veliki nanosi vode stvorili potpunu blokadu puta u Mjesnoj zajednici Orahovice - FOTO

U Mjesnoj zajednici Orhovice, danas je došlo do potpune blokade ovog puta, te su mještani ovog područja primorani pješačiti i po 5km do svojih kuća.

Mještani ovog područja istiću da godinama apeluju da se urade kanali kuda voda može odlaziti, umjesto sredinom puta, ali kažu da njihovi apeli nikada nisu uvažavani. Osim toga istiću da je neophodno da se uradi i rekonstrukcija ovog djela puta.

Kiša koja i dalje pada u popodnevnim satima stvorila je nanose na ovom putu. Jedan od mještana istiće da je nekoliko automobila parkirano pored puta, te da mještani su primorani pješke ići do svojih puteva.



Istiću da su obavijestili i Predsjednika ove Mjesne zajednice Adema Mutapčića, koji im je samo kazao da su i prije išli pješke.



Mještani istiću da je ovo glavni put kud oni prolaze do svojih kuća, ali i da je godinama u katastrofalnom stanju, te da mu je potrebna što prije rekonstrukcija.

Ovim putem aplujemo nadležnu slube Civilne zaštite Grada Goražda, da izađu na teren i procjene stanje. Fotografije su poslane lično sa terena od ugriženih mještana područja Orahovice.



Goražde PRESS

Stranice