Krađa autorskih prava - fotografije - Goražde PRESS

Breaking

29. 07. 2016.

Krađa autorskih prava - fotografije

Većina fotografija i sve foto-galerije su u vlasništvu "Goražde PRESS".

Sve fotografije koje usadrže žig "Goražde PRESS" je zabranjeno preuzimanje, objavljivanje na drugim stranicama, te editovanje, uklanjanje žiga.

Neke od facebook stranica su konstantno vršile preuzimanje fotografija, odnosno krađu autorskih prava, gdje su uklanjale žig "Goražde PRESS" te tako na tuđim fotografijama skupljale "lajkove" bez potpisa autora, odnsno odakle su preuzele fotografije.

Neke od tih stranica su i zloupotrebljavale fotografije u vlasništvu "Goražde PRESS" te tako vrijeđale treću stranu.

Obaviještavamo sve one koji budu kršili autorska prava "Goražde PRESS" te bez dozvole preuzimali naše fotografije, iste objavljivali na drugim stranicama, uklanjali žig "Goražde PRESS", ili pod našim žigom vrijeđali treću stranu da će iste biti prijavljene "Vijeću za štampu Bosne i Hercegovine", a u koliko se radi o facebook stranicama, profilima, ili grupama, iste ćemo prijaviti facebook timu zbog kršenja autorskih prva, što smo i činili već nekoliko puta i sve fotografije su sa drugih stranica uklonjene u vremenu od jednog sata od podnošenja prijave, odnsnosno zahtjeva.


FaceBook je osjetljiv na krađu autorsakih prva, nemojte zloupotrebljavati "Goražde PRESS" fotografije kako bi kritikovali nekog, vrijeđli nekog.

U koliko želite saradnju s "Goražde PRESS" kontaktirajte nas preko "Live chat-a" koji se nalazi u donjem desnom uglu ili nam pošaljite poruku na mail: redakcija.gorazde@gmail.com


Redakcija

Stranice