Izgradnja teniskih terena u Goraždu u završnoj fazi - Goražde PRESS

Breaking

06. 09. 2016.

Izgradnja teniskih terena u Goraždu u završnoj fazi

Nakon što je potpisan Sporazum o saradnji i sufinansiranju izgradnje teniskih terena u Goraždu koji je potpisan sa prijateljem našeg grada dr. Ulrich Hogenschurz, te provedene potrebne pripremne radnje počeli su radovi na izgradnji terena koji su danas u završnoj fazi, tako da će sve biti spremno za ceremoniju svečanog otvaranja koja je planirana u sklopu programa obilježavanja Dana Općine i BPK Goražde.

Riječ je o teniskim terenim čija će izgradnja koštati oko 80.000,00 KM, a koji se grade na lokaciji iznad Gradskog stadiona. Sredstva za izgradnju obezbjeđena su iz budžeta Općine Goražde, zatim privatnom investicijom, tačnije poklonom dr. Ulrich Hogenschurza u iznosu od 17.000,00 KM, a Projekat sufinasira i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK sa 20.000,00 KM.

Prilikom današnje posjete radovima na izgradnji teniskih terena u izjavi za medije direktor JU Sportski centar Goražde Mensur Ćurović je istakao – ''Kao što je naša javnost upoznata iz objektivnih razloga kasnili smo sa početkom izvođenja radova na izgradnji dva teniska terena i hvala Bogu stvoreni su uslovi da počenemo i kao što je najavljeno 19.09.2016. godine u ponedjeljak u sklopu programa obilježavanja Dana Općine i BPK Goražde biće svečano otvaranje. Ono što treba istaći jeste da je glavni investitor Općina Goražde, zatim naš prijatelj dr. Ulrich Hogenschurz koji je član Udruženja Mettmann-Goražde, jedan dio sredstava izdvaja i BPK, dok manji dio sredstava izdvaja i JU Sportski centar. Želim da istaknem da sam zadovoljan sa tokom i dinamikom radova koji se izvode. Izvođač radova je Goraždestan d.o.o. sa svojim podizvođačima tako da završni sloj radi renomirana firma koja je jedina u BiH koja radi terene sa tzv. tenisitom i oni će izvršiti završne, a ujedno i najveće radove koji će zadovoljiti standarde Teniskog saveza BiH, tako da ćemo moći organizovati teniske turnire i druga takmičenja. U sklopu ovih radova mi obnavaljamo i 90 metara ograde oko Gradskog stadiona.''


gorazde.ba

Stranice