Uprava policije informacija za period od 16.09. do 20.09.2016.godine. - Goražde PRESS

Breaking

20. 09. 2016.

Uprava policije informacija za period od 16.09. do 20.09.2016.godine.

Dana 16.09.2016.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije  MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu Goraždu,  dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239 stav 3 KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.M., nastanjenog u Goraždu.

Dana 16.09.2016.godine u 16,35 sati ul. 22 Maj u Goraždu, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  prilikom pretresa lica J.F., iz Sarajeva, kod istog su pronašli dva pvc pakovanje, sa sadržajem bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “SPEED”. Nad gore navedenim licem zavedena je kriminalistička obrada, gdje je upoznat i dežurni  Kantonalni tužilac, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239 st.3. KZ FBiH.

Dana 17.09.2016.godine u 01,10 sati u ulici Ruždije Islamagića u Goraždu došlo je do tuče.  Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  koji su utvrdili da je lice  Dž.R.,nastanjen u Goraždu prevežen u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći,  gdje je dežurni ljekar utvrdio da je navedeno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Izvršeno je alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod lica:  Dž.R.,1,27 g/kg,Š.M., 1,74 g/kg,dok je lice H.S., odbio da se podvrgne alkotestiranju. Rad na gore naverdenom događaju je u toku.

Dana  18.09.2016.godine u 21,10 sati dežurnu službu policijske stanice  Goražde obavjestila je dežurna medicinska sestra Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, da je dovezeno jedno  muško lice bez znakova života. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su utvrdili da je lice M.M., (1990.god.), iz Goražda, dovezen vozilom hitne pomoći u beživotnom stanju. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 19.09.2016.godine u 18,45 sati u mjestu Srednje, općina Pale u FBiH, dogodila se saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je jedno vozilo sletilo sa kolovoza, gdje  su dva lica prevežena u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je u nezgodi učestvovao: K.Z., nastanjen u mjestu Revidol, općina Pale FBiH, gdje se u vozilu nalazilo i lice K.V., nastanjen u mjestu Revidol općina Pale FBiH. Vozač K.Z., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,65 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja vozaču  K.Z.,a uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


bpkg.gov.ba

Stranice