Načelnik Općine Goražde na Božićnom prijemu u Novom Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

11. 01. 2017.

Načelnik Općine Goražde na Božićnom prijemu u Novom Goraždu

Povodoma pravoslavnog Božića u organizaciji Opštine Novo Goražde i Srpske pravoslavne crkvene Opštine Goražde danas je u sali Skupštine Opštine Novo Goražde održan Božićni prijem kojem su prisustvovali zvaničnici, zatim predstavnici javnog, kulturnog, društveno-političkog života, te privrednici i vjerski dužnosnici.

Najprije su goste dočekali načelnica Opštine Novo Goražde Mila Petković i paroh goraždanske parohije jerej Mihajlo Andrić nakon čega je obraćajući se zvanicama, jerej Mihajlo Andrić istakao – ''Poštovani i u dobru sazavani svi vi ovdje koji predstavljate duhovnu i zemaljsku vlast dobrodošli u Novo Goražde i naše i vaše. Drago mi je što smo ovdje vas primili kao svoje, kao svoj svoga i tako se i osjećajte. Ovi praznici naši, svaki praznici bilo čiji oni su dani radosti, ali i obaveza, praznik donosi darove ali očekuje i uzdarja. Glavni darovi ovih praznika jesu istina i ljubav, a ko tih vrlina nema, tih atributa u bilo kojoj pa i najprostijoj zajednici ovozemaljskoj, ona zaista neće se zasnivati na dobru, nego na laži  i nasilju, a priznaćemo da nam je nasilja dosta bilo pa i preko glave. Zato smo mi svi ovdje da mi koji imamo određene svoje odgovornosti u ovom svijetu pozvani da u ovom dijelu šara zemaljskog napravimo ono što se zove ljepota i da bi to uspijeli zaista moramo se tako i ponašati i zaista ću reći da mi je drago da smo mi na dobrom put svi ovdje.''

Riječi dobrodošlice uputila je i načelnica Opštine Novo Goražde Mila Petković, te dodala – ''Želim da svi ovdje prisutni šire ljubav i mir među ljudima, zatim vam želim sreću i zdravlje i svaki uspjeh. Ja mogu odgovorno reći da je međunacionalni odnos na teritoriju općine Goražde i Novo Goražde na zavidnom nivou. Mi trebamo da poštujemo naše različitosti, jer samo tako možemo krenuti naprijed i postići neki uspjeh. Trebamo se truditi da imamo što manje nesporazuma i svađa,  da imamo što više tolerancije i dogovora da gradimo zajedničku budućnost jer poštujući različitosti poštujemo jedni druge.''Božićnom prijemu u ime Općine Goražde prisustvovali su načelnik dr.sci. Muhamed Ramović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Goražde Jelena Mirković, a prilikom obraćanja Načelnik Ramović je iskoristio priliku da u ime svih građana Općine Goražde i u svoje lično ime, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti čestita Božić, te im zaželi mnogo sreće i uspjeha kako za njih, tako i za njihove porodice i prijatelje.


gorazde.ba

Stranice