Organizovane brojne sportske aktivnosti tokom 2016. godine - Goražde PRESS

Breaking

09. 01. 2017.

Organizovane brojne sportske aktivnosti tokom 2016. godine

Sedma izvještajna sjednica Skupštine Udruženja pedagoga sporta Goražde održana je danas u prostorijama sale Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon usvajanja zapisnika 6. redovne izvještajne sjednice Udruženja, uslijedilo je usvajanje Izvještaja o radu, kao i finansijskog izvještaja Udruženja pedagoga sporta Goražde te Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja za 2016. godinu.

Naime, Udruženje pedagoga sporta Goražde je tokom 2016. godine organizovalo brojne sportske aktivnosti na području Bosansko-podrinjskog kantna Goražde, koje su započele s mjesecom januarom 2016. godine, kada je u organizaciji Univerzalne škole sporta realizovana škola skijanja na Bijelim vodama i Igmanu.

Organizovana je i najveća sportska manifestacija 4. atletski mitnig, što je ujedno bilo Kantonalno takmičenje u atletici za osnovne i srednje škole.

Osim organizovanih kantonalnih takmičenja u odbojci, košarci, atletici, nogometu i stonom tenisu, učenici s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde učestvovali su i na Federalnom takmičenju u odbojci i košarci gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Također, u protekloj 2016. godini Univerzalna škola sporta organizovala je i školu plivanja, a u organizaciji Udruženja pedagoga sporta Goražde realizovane su Igre na Žanju, kao i Sportske igre mladih te Sportske igre Goraždanskog okruga (SIGO).

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program rada ovog Udruženja, kao i Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Također, usvojen je i Pravilnik o radu Udruženja pedagoga sporta Goražde te je izvršena reevidencija članova Udruženja pedagoga sporta Goražde.

Važno je istaći da Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježava dvadeset godina svog rada, dok Udruženje pedagoga sporta Goražde, koje je u 2016. godini dobilo posebno priznanje za rad od Sportskog saveza Bosne i Hercegovine, obilježava sedam godina svog rada.



bpkg.gov.ba

Stranice