Uprava policije informacija za period 23/24.01.2017.godine. - Goražde PRESS

Breaking

24. 01. 2017.

Uprava policije informacija za period 23/24.01.2017.godine.

Postupajući po aktu SJB Foča RS dana 23.01.2017.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su u 11,50 sati lišili slobode lice M.A., nastanjenog u Goraždu zbog sumnje da je isti u Foči počinio KD “Teška krađa” iz člana 232. KZ RS. Istog dana u vremenu od 13,40 sati do 14,40 sati na osnovu Naredbe suda u Foči izvršen je pretres stana koji koristi gore navedeni gdje tom prilikom nije ništa pronađeno. Lice M.A., je nakon lišenja slobode predat policijskim službenicima SJB Foča na dalje postupanje.

Dana 23.01.2017.godine u 13,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se službenica općine Goražde i prijavila da je licu A.M., općina Goražde dala na korištenje stan u ulici 1.Maj u Goraždu.  Navedeno lice je  nakon izvjesnog vremena preminulo a stan su nastavili da koriste njegovi sinovi A.M., i A.S.,. Službenici Općine Goražde su ulazili u navedeni stan gdje su tom prilikom primjetili da u stanu nedostaje: jedan bojler, tuš baterija, vodokotlić i jedna slavina. Rada na navedenom događaju je u toku.

Dana 23.01.2017.godine u 19,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se vozač autobusa ”DRINA BUS” Ć.S., nastanjen u naselju Čurovići općina Foča u Federaciji BiH i prijavio da ga je u autobusu koji se nalazio na autobuskoj stanici u ul. Ruždije Islamagića u Goraždu lice O.N., iz Goražda napao sa hladnim oružijem (nožem) i nanio mu povrede u vidu rasjekotine na malom prstu desne ruke. Licu Ć.S., je ukazana lijekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Lice O.N., je imao vidne povrede glave u vidu zguljotine gdje je istom ukazana ljekarska a koji je bio u vidno alkoholisanom stanju te je isti u 19,50 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje. O navedenom događaju  upoznat je i Kantonalni tužilac koji se izjasnio da događaj nema elemenata KD-a  te je licu O.N., uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


bpkg.gov.ba

Stranice