Kampanjom „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ u borbi protiv nasilja - Goražde PRESS

Breaking

10. 02. 2017.

Kampanjom „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ u borbi protiv nasilja

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  Aida Obuća i resorni ministri u Vladi, Damir Dučić i Damir Žuga, danas su u zgradi Vlade održali sastanak sa predstavnicma Udruženja „Seka“ Goražde, na kojem je razgovarano o aktivnostima ovog udruženja.

Istaknuto je da se ovo udruženje zalaže za izgradnju pravednog humanističkog i demokratskog društva, kao i za podizanje svijesti javnosti o nasilju i posljedicama na pojedince, porodicu i drušvo sa ciljem kreiranja adekvatne društvene podrške i prevencije.

Također, neke od aktivnosti usmjerene su i na  podsticanje društvenog aktivizma mladih u zajednici, te utjecanje na odgovorno upravljanje i učešće u odlučivanju politikama koje utječu na kvalitet svakodnevnog života svih građana s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku je bilo riječi o kampanji „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“, koja se  održava svake godine 14. februara i zalaže za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici koja će, kako je istaknuto, biti podržana i od strane Udruženja „Seka“ i na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Predstavnice udruženja pozvale su sve zainteresovane osobe da se u utorak, 14. februara priključe ovoj akciji, te da na taj način iskažu svoju podršku u borbi protiv nasilja kako nad ženama, tako i u svim segmentima života.


bpkg.gov.ba

Stranice