U Goraždu održan okrugli sto na temu "Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena" - Goražde PRESS

Breaking

31. 03. 2017.

U Goraždu održan okrugli sto na temu "Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena"

U organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH danas je u prostorijam Biznis centar održan okrugli sto na temu "Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena".

Cilj okruglog stola je da svi učesnici daju konkretan doprinos iznoseći iskustvo, ocjenu kvaliteta raspoloživih mjera i programa, prijedlog za unapređenje, a kako bi se formulisali zaključci.

Učesnike okruglog stola na samom početku je pozdravio i poželio dobrodošlicu načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je naglasio značaj ovog projekta, te istakao općinu Goražde kao lokalnu zajednicu koja daje podršku kako poslovnim ženama tako i svim ženama.

Obzirom da je Oxfam partner u ovom projektu prisutnima se obratio i direktor Stefano Baldini koji tom prilikom istakao zadovoljstvo što je upravo Oxfama partner ovog projekta kroz koji se pomaže ženama.  



Govoreći o samom okruglom stolu predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević je istakla – ''Hvala vam što ste se odazvali i što ste u ovome vidjeli priliku da zajedno pokušamo razgovarati i rješavati pitanja koja nas tište bez obzira gdje da se nalazimo. Želim da danas razgovaramo u jednoj pozitivnoj atmosferi da iskoristimo pruženu ruku gradonačelnika Muhameda Ramovića, samim tim što je izdvojio svoje dragocjeno vrijeme i posvetio danas nama da na konstruktivan način pokušamo doći do dobrih mišljenja i zaključaka.''

Nakon uvodnih obraćanja učesnici okruglog stola razgovarali su o iskustvima lokalnih zajednica kada su u pitanju programi i mjere podrške poduzetništvu, dinamika implementacije, efekti, podaci o broju, strukturi i djelatnosti privrednih društava, potencijalima, zatim o iskustvima poduzetnica i udruženja poduzetnica koji su to njihovi dostupni programi i mjere, prijedlozi potrebnih usluga, programa i mjera, transparentnost, informisanje, prepreke i prijedlozi za njihovo otklanjanje, ideje za unapređenje sveobuhvatne podrške za razvoj i podsticaj poduzetništva.



Općina Goražde

Stranice