Ambasadorica Indeonezije u BiH posjetila Goražde - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

04. 04. 2017.

Ambasadorica Indeonezije u BiH posjetila Goražde - FOTO

Ambasadorica Indonezije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. gđa. Amelia Achmad Yani zajedno sa savjetnikom za ekonomska pitanja Rachy Rachmat, saradnicima Agnes Okvanni, Nunung Nurhayati i Mirzom Vejzagićem iz Bosna Bank International - BBI danas je posjetila Općinu Goražde, gdje se u zgradi Općine susrela sa načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem i njegovim saradnicima, kao i direktoricom firme UNIS GINEX d.d. Muneverom Fočo, te predsjednikom Privredne komore BPK-a Goražde Dževadom Terovićem.

Ova posjeta je za cilj imala upoznavanje sa našom Općinom, njenim privrednim potencijalima, te razgovor o dosadašnjoj saradnji kao i o mogućnostima uspostavljanja privredne saradnje kompanija iz Goražda sa kompanijama iz Indonezije.

U sklopu protokola najprije je održan sastanak u Maloj sali Općine Goražde, a nakon toga Ambasadorica je zajedno sa predstavnicima Općine Goražde posjetila uspješnu goraždansku firmu UNIS GINEX d.d.Uz riječi dobrodošlice načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović kazao je da je veoma obradovan posjetom Ambasadorice Indonezije našoj Općini, te istakao – ''Ovo je nam posebna posjeta, jer je Indonezija zemlja u kojoj živi oko 250 miliona stanovnika i posjeta Ambasadorice nama mnogo znači. Odabrali su Goražde, a tema današnjeg razgovora bila je saradnja privrednika. Današnjem sastanku prisustvovala je i direktorica firme GINEX Munevera Fočo i oni sarađuju sa Indonezijom preko firme Igman iz Konjica. Obzirom da na Sarajevo Business Forum (SBF) koji se održava u mjesecu maju dolaze privrednici iz Indonezije eto šanse našim privrednicima, a na današnjem sastanku mi smo dogovorili susrete, tako da se nadam da ćemo dogovoriti konkretne oblike buduće saradnje naših privrednih subjekata. Indonezija je velika država i njihova potražnja je velika što je velika šansa ne samo za Goražde već i za BiH i mi smo današnju posjetu Ambasadorice ocjenili veoma uspješnom. Razgovralo se i o bratimljenju Goražda sa jednim od gradova iz Indonezije što bi u perspektivi značilo povezivanje mladih, zatim upoznavanje kulture, te razvoj turizma.''Svoje zadovoljstvo srdačnim prijemom u našoj Općini nije krila ambasadorica Indonezije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. gđa. Amelia Achmad Yani – ''Impresije današnje posjete su odlične. Nakon održanog sastanka ocjenila sam da se može raditi u mnogim sektorima naročito u ekonomskom sektoru, sa naglaskom na namjensku industriju koja je vrlo interesantna u Goraždu. Kontakti i relacije između bivše Jugoslavije i Indonezije postoje već dugo, a sada se ti kontakti nastavljaju sa BiH, sa naglaskom na Sarajevo Business Forum (SBF) i pozivam sve privrednike i biznismene iz Goražda da dođu na SBF zbog posebnog sastanka između privrednika Goražda i privrednika koji će doći sa vicepredsjednikom Indonezije u Sarajevo 22. i 23. maja.''


Goražde PRESS/Općina Goražde

Stranice