Osam godina postojanja i uspješnog rada Goražde PRESS-a - Goražde PRESS

Breaking

07. 04. 2017.

Osam godina postojanja i uspješnog rada Goražde PRESS-a

Goražde PRESS 07. Aprila obilježava svojih osam godina postojanja i uspješnog rada u domenu objave vijesti, posjećenosti portala.

07. 04. 2009. godine Urednik je odlučio sasvim spontano bez nekog posebnog značaja i cilja kreirati domeu na kojoj će objavljivati vijesti, fotografije iz Goražda.

Rad urednika tada zasnivao se na neobaveznom i volonterskom radu kao i sada. Objavom vijesti, posjećenost i je znatno i rasla.

Ta DOMENA je danas van upotrebe. I ako se na njoj nalazi preko 2000 objavljenih vijesti, sama domena nije bila tekstovno privlačna, s toga u Decembru 2014 Urednik je odlučio kreirati privlačniju domenu i naziv portala. Od Decembra 2014. godine to je Goražde PRESS.

Prva domena koja je i kreirana 07.04.2009. godine je domena koja je i pokrenula sve ovo što danas postoji. Urednik je tad imao sasvim običan mali i džepni digitalni fotoaparat, i ako nije bio aktivan na terenu kao sad slao je svojim posjetiocima najnovije fotografije iz Goražda.

Krajem 2014. godine Urednik je dobio i novu tehničku podršku, od koje se ne može odvojiti, i koja je njegov danas sastavni dio posla i Goražde PRESS-a. Novi profesionalni Nikon D7100, zbog čega je i Goražde PRESS danas jedan od najažurnijih lokalnih online medija.

Prati sve aktuelne događaje u Goraždu, Goražde PRESS danas prenosi i najviše fotografija sa događaja u gradu. Objavljuje zasebne foto-albume.

Posjećenost Goražde PRESS-a dnevno bilježi i preko 20 000 posjeta, te preko 550 000 mjeečnih otvaranja.

FaceBook fan Goražde PRESS-a danas broji preko 8000 članova. Grupa Goražde broji preko 7700 članova.

Nekoliko puta Goražde PRESS je bio blokiran od strane FaceBook-a jer druga strana, zavidnost, i pohlepa nisu mogli učiniti da se rad onemogući, a Goražde PRESS sruši. Uspješnim slanjem zahtjeva FaceBook timu otklonjene su sve blokade nakon čega je nastavljen normalan rad Goražde PRESS-a.

Dvije domene koje su gore pomenute nisu u upotrebi ali su i dalje u funkciji. Goražde PRESS redovna ažuriranja vijesti vrši upravo na domeni na kojoj čitate ovu vijestu. Ova domena je i glavna domena dok je prethodna reztervna na kojij se također nalazi znatan broj vijesti preko 1000.

Goražde PRESS danas ima jednu vrstu obaveze, više to nije spontani rad i neobavezni rad. Danas kod Urednika postoji jedna vrsta odgovornosti i obaveze da svojim čitaocima, vjernim facebook fanovima i članovima prenese svaki događaj u gradu kroz najviše fotografija.

I ako ranije nije bilo potrebe da se to objavljuje Goražde PRESS je u vlasništvu pojedinca, sva ažuriranja, objave vrše se isključivo na osobnoj volji pijedinca, odnosno Urednika Goražde PRESS-a.
Više puta suoečeni sa krađom autorskog materijala fotografija i tekstova od grupe koja nije zainteresovana da svoj rad, angažman pokaže direktno na terenu, već uzima od drugog.

Odgovornost, obaveza danas su postali sastavni dio volonterskog angažmana Urednika Goražde PRESS-a, i tako će se odvijati u daljoj budućnosti, gdje će Goražde PRESS nastojati da proprati sve važne događaje u gradu, prenese najviše fotografija.

Goražde PRESS danas je jači nego ikad, i punim kapacitetom nastavlja svoj jači angažman svakog dana.

Ovim putem Goražde PRESS iskazuje zahvalnost svim vjernim čitaocima, facebokok fanovima i članovima koji nas redovno posjećuju iz svih Zemalja svijeta.


Redakcija Goražde PRESS


Stranice