Vijeće Općine Goražde usvojilo stradegiju razvoja Goražda 2017 - 2026. godina - Goražde PRESS

Breaking

07. 04. 2017.

Vijeće Općine Goražde usvojilo stradegiju razvoja Goražda 2017 - 2026. godina

Vijeće Općine Goražde održalo je jučer nastavak svoje četvrte redovne sjednice. U nastavku sjednice vijećnicima je najprije prezentovan dokument Strategija razvoja Općine Goražde  2017-2026. godina, nakon čega je uslijedila rasprava o pomenutom dokumentu koji je na kraju i usvojen većinom glasova. Riječ je o veoma važnom planskom dokumentu koji definiše smjernice razvoja lokalne zajednice Općine Goražde kroz svoju viziju, strateške ciljeve, mjere, programe i projekte.

Nakon toga vijećnici su diskutovali o slijedećoj tački koja se odnosi na prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1m2 korisnog stambenog prostora za 2017.godinu na području Općine Goražde.

Nakon diskusije pomenuta odluka je usvojena uz amandman koji postaje sastavni dio Odluke. Utvrđena cijena iznosi 733,30 KM po m2.Na 4. redovnoj sjednici Općinskog vijeća usvojeno je još niz odluka poput Prijedloga Odluke o načinu i uslovima prodaje nekretnina u vlasništvu Općine Goražde na području naselja Rasadnik, Biserna, Prvi maj i Vitkovići putem javnog nadmetanja - licitacije, potom Prijedlog Odluke o formiranju i imenovanju članova Komisije za provođenje javnog nadmetanja licitacije, prodaje nekretnina u vlasništvu Općine Goražde, Prijedlog Odluke o putovanju Ansambla narodnih pjesama i igara JU Centar za kulturu Goražde i delegacije Općine Goražde na Međunarodni Festival djeteta u Izmir - Gaziemir Republika Turska, prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju novog zamjenika predsjednika Komisije za izbor i imenovanje.

Također su usvojeni prijedlozi odluka o dodjeli kreditnih sredstava iz namjenskog depozita Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja na području Općine Goražde i to Auto škola ABC Tel d.o.o., firmi H & Extra d.o.o., potom SPP Ifeta d.o.o. i UR Sijerčić.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili i prijedlog Odluke o pristupanju izrade Prostornog plana Općine Goražde za period 2017-2037, prijedlog Odluke o pristupanju izrade izmjena Regulacionog plana ''Rasadnik'', Prijedlog Odluke o usvajanju i provođenju izmjena Regulacionog plana ''Obarak'', potom Odluke o usvajanju i provođenju izmjena Regulacionog plana ''Gornje Bare'', Program rada Općinskog vijeća Općine Goražde za 2017., Izvještaj neovisnog revizora o reviziji finansijskih izvještaja za godinu koja je završila kod JP Veterinarska stanica Goražde, prijedlog Zaključka o odbijanju ponude Šekarić Branka iz Goražda.

Do kraja sjednice Vijeće je razmatralo Analizu stanja u oblasti zaštite od požara i vatrogastva na području Općine Goražde u 2016. godini, te vijećničke inicijative.


Goražde PRESS/Općina Goražde

Stranice