Sedmi festival za mlade 'Elza fest' u Goraždu od 22. do 28. jula - Goražde PRESS

Breaking

14. 07. 2019.

Sedmi festival za mlade 'Elza fest' u Goraždu od 22. do 28. jula


Sedmi omladinski festival "Elza fest" bit će održan u Goraždu od 22. do 28. jula u organizaciji Kulturnog udruženja mladih (KUM) iz kojeg najavljuju najsadržaniji festival do sada.

Na Festivalu će se mladi i ovoga puta moći iskazati kroz muziku, teatar, film, strip, fotografiju, sport te kreativne radionice. "Elza" podstiče mlade da sami kreiraju kulturne sadržaje, a ne da budu samo njihovi konzumenti.

"Elzu fest" osnovala je 2012. godine grupa mladih, u nedostatku urbane i alternativne kulture. Njegov cilj je druženje i afirmacija umjetničkih i kulturnih vrijednosti.

Festivalski sadržaji bit će realizirani većinom u i oko Centra za kulturu Goražde, Omladinskoj ulici i na sportskim terenima u naselju 1. Maj.

- Koncerti će biti održavani u ljetnom kinu Centra za kulturu. Prvu noć 25. jula svirat će rock škola iz Mostara sa goraždanskom "Zonom isljučenja", a sljedeći dan će nastupiti mostarski bend "Zoster" i goraždanska rock škola. Planiran je cjelodnevni party u Omladinskoj ulici. Teatar mladih Goražde izvest će novu predstavu "Leptir" te u parku ispred Centra za kulturu prirediti druženje s najmlađima kroz muzičke radionice - naveo je predsjednik Kulturnog udruženja mladih Ajdin Kitan.

Posebno atraktivan bit će kamp za mlade koji će već drugi put biti organiziran u Sportsko rekreativnom centru Ruda Glava. Učestvovat će oko 40 mladih uz muzičke radionice, svirke, slikanje, fotografije, strip.

- Očekujemo i nekoliko gostiju iz Sarajeva kako bismo realizirali radionice skulpture. Drugog dana predviđen je dolazak oko 40 biciklista - kazao je predsjednik KUM-a Goražde.

Prvi put u okviru "Elza festa" u saradnji sa Atletskim klubom Goražde 26. jula bit će održana i 5K utrka sa oko 200 učesnika koji dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. Dio ovog događaja bit će i utrka za namlađe.



FENA

Stranice